Barnas bylørdag

Utvalgte lørdager fram mot sommeren, arrangeres Barnas bylørdag i Trondheim sentrum. Vi er med og har satt sammen et spennende tilbud i museet. Kom og bli med du også!

Datoer for Barnas bylørdag

16. februar, 16. mars, 23. mars, 13. april, og 11. mai

Program

- Vi viser fine filmer tilpasset alle, det vil si at de kommuniserer visuelt uten tale- eller tegnspråk. Filmene vi viser er eventyrfortellinger, fortellinger om ulike kulturer i verden og om hvordan den vestlige verden har utviklet seg fra steinalderen og fram til i dag.

- Omvisning i Rom X kl 14.00- 14.20. Kan du lytte med øynene og snakke med kroppen? Her får du prøve deg på visuell kommunikasjon uten hørsel. Tørr du slå deg løs?

- Gøy og moro i museet, er et fint oppgavehefte for de som behersker å lese. Heftet inneholder mange oppgaver og svarene finnes rundt i utstillingen. Klarer du å tyde hemmelige beskjeder som er skrevet med tegnspråkbokstaver og blindeskriftbokstaver?

- Ting og tang heter boken vår som er laget for de som ikke kan å lese og fungerer også utmerket til barn og ungdom med syns- og/ eller læringsvansker. Med boken får du også en lydpenn som kan hjelpe deg å lese teksten i boka og i utstillinga. Klarer du å finne igjen tingene i utstillinga som det er bilde av i boka?